5 Cara Nak Dapatkan CCRIS dan CTOS Report dengan Mudah !

Sebelum ini kami ada terangkan perbezaan diantara Central Credit Reference Information System (CCRIS) yang dikendalikan oleh Bank Negara dan Credit Tip-Off Sdn Bhd (CTOS)  di post ini  http://bit.ly/2yK0ST9.

Hari ini kami akan kongsikan langkah-langkah  bagaimana untuk dapatkan CCRIS dan CTOS report anda.

  1. Melalui Kiosk Bank Negara Malaysia secara percuma.  Anda hanya perlu membawa kad pegenalan dan  memerlukan anda untuk cop jari di kiosk untuk mendapatkan laporan CCRIS terkini.
  2. Di Jabatan Insolvensi / AKPK berdekatan. Cara yang sama seperti langkah pertama.
  3. Laporan CTOS online secara percuma dan Ctos Score bernilai Rm 26.50 boleh di muat turun melalui  aplikasi di Playstore mahupun Apple Store –  (http://bit.ly/2gIIVtw.)
  4. Laporan RAMCI CCRIS Report berharga RM 10.60  boleh dimuat turun melalui laman sesawang di bawah  http://bit.ly/2ysKJkj
  5. Anda boleh memohon secara atas talian melalui Email ke Bank Negara Malaysia. (http://bit.ly/2gdTrZ4). Laporan berharga RM 10.00 dan laporan CCRIS anda akan dihantar dalam masa 4 Jam hingga 3 hari waktu bekerja.

 

Diatas kami kongsikan langkah-langkah untuk dapatkan CCRIS dan CTOS dengan mudah.  Sama ada melalui online mahupun walk in ke bank negara. Kami cadangkan untuk anda untuk  sentiasa membuat semakan laporan kredit semasa anda bagi memudahkan urusan pinjaman.

 

o-CREDIT-SCORE-facebook

 

“Untuk perkongsian seterusnya, kami akan kongsikan pula cara \mudah untuk dapatkan Report kredit CCRIS anda melalui Ramci. Nantikan.”

Advertisements

Perbezaan CCRIS dan CTOS: Faktor Yang Mempengaruhi Kredit Anda

Sebelum kami mulakan, kami akan menerangkan terlebih dahulu beza Central Credit Reference Information System (CCRIS) yang dikendalikan oleh Bank Negara dan Credit Tip-Off Sdn Bhd (CTOS) yang dikendalikan syarikat swasta. Kami sediakan infografik mudah untuk anda mengetahui perbezaan CCRIS dan CTOS seperti di bawah ;Perbezaan-CCRIS-CTOS

Secara mudahnya, kita boleh simpulkan bahawa CCRIS lebih berfokus ke arah kewangan peribadi manakala CTOS ke arah profesional/kerjaya/bisnes.

Apakah faktor yang mempengaruhi markah kredit anda?

Secara amnya, institusi kewangan fokuskan kepada faktor 5K : Karakter, Kapital, Kapasiti, Kondisi dan Kolateral.

1. Karakter

Aspek ini diambil kira daripada layanan anda terhadap pinjaman. Setiap bank mempunyai kaedah mereka yang tersendiri. Sekiranya anda bayar tepat pada waktunya, anda akan peroleh Skor A untuk kebolehan anda untuk membayar semula pinjaman. Mereka turut mengambil kira latar belakang perniagaan dan pekerjaan.

2. Kapital

Aspek ini diambil kira melalui wang simpanan mahupun pelaburan yang anda ada. Lagi besar simpanan/pelaburan yang anda ada, lagi rendah risiko yang pihak bank ada untuk memberi pinjaman kepada anda.

3. Kapasiti

Aspek ini menunjukkan jumlah pendapatan yang anda peroleh dan secara tidak langsung menentukan sama ada anda mampu atau tidak untuk melunaskan hutang anda kemudian. Jadi, anda perlu pastikan agar anda mempunyai aliran tunai yang mencukupi.

4. Kondisi

Aspek ini dilihat dari segi tujuan pinjaman dibuat. Sama ada untuk pengubahsuaian rumah, menyelesaikan hutang mahupun membeli aset. Setiap pinjaman membawa perkiraan risiko yang berbeza.

5. Kolateral

Aspek ini menunjukkan jumlah aset yang mampu digunakan sebagai cagaran kepada pinjaman. Sebagai contoh hartanah dan kenderaan. Jadi seandainya anda gagal untuk melunaskan hutang anda, anda masih mampu menggunakan aset yang ada sebagai cagaran.

Pastikan anda memahami dan menjaga kesemua 5 aspek penting ini bagi memastikan anda dapat tawaran pinjaman dengan interest terbaik daripada pihak bank.

P/S: Dapatkan Servis daripada Agensi Kami, bagi menguruskan pinjaman peribadi anda.!

Kredit : https://hartabumi.com

 

 

 

 

 

TERKINI ! CUSTOMER TERUJA LOAN LULUS CEPAT & PANTAS

CUSTOMER TERUJA TAK SANGKA LOAN BOLEH LULUS DENGAN CEPAT DAN PANTAS !! 🔥🔥🔥
.
.
“Powerlah Agensi akak, cek akaun tadi duit dah ada Rm 18,600. Selama ni buat loan tak pernah dapat (lulus) tapi dengan Agensi akak, loan saya lulus dengan cepat dan pantas.” – Encik Nasr**
.
.
Wah teruja gilee customer bila selama ni loan dia tak pernah lulus, tapi dengan Agensi kami loan bank dia lulus dengan mudah sekali uols.
.
.
Kami warga FSC lagi happy gilerrr bila dapat bantu customer-customer kami lulus dengan jayanya dengan kepakaran yang kami ada.
.

Uols tak nak ke cuba servis Agensi kami ? Mana tahu loan bank uols boleh lulus dengan Agensi kami pulak kan, dah tak perlu penat-penat beratur keluar masuk ke bank.😉😉😉

Dengan agensi kami, uols hantar submit dokumen guna whatsapp je, tak perlu lah penat-penat nak isi borang bagai semudah ABC.

Itu kami janji !

Kalau ada yang rasa nk submit loan dengan kami, boleh lah pin pin no dkt bawah nie.

📱WHATSAPP ‘PLOAN’ KE 010-376 7082 / 019-292 2723

📱WHATSAPP ‘PLOAN’ KE 010-376 7082 / 019-292 2723

📱WHATSAPP ‘PLOAN’ KE 010-376 7082 / 019-292 2723

Apa lagi? bertindak lah dengan segera, jangan tunggu sampai esok 😛

#Agentbankloan
#personal_Loan
#LoanBank
#fastService
#LoanBankTerbaik
#AgenFSC

0811-b